Demirören Grubu Soma’ya Okul Yaptırıyor

Soma’da meydana gelen maden faciasının ardından Soma’ya devam eden eğitim desteği sürüyor.

Demirören Grubu Soma’ya Okul Yaptırıyor
Demirören Grubu, Soma faciasının ardından Manisa Valiliği'nde yapılan protokolle verdiği okul sözünü yerine getirdi. Cenkyeri Mahallesi’nde düzenlenen törenle 12 derslikli okulun temeli atıldı.
SIKINTI ÇÖZÜLDÜ
Soma’nın Cenkyeri Mahallesi'nde ikili eğitim ve öğretimi sona erdirecek ve eğitimi rahatlatacak 1800'ü kapalı 6 bin metrekarelik alana yapılacak bu okulun 6 ay içersinde tamamlanacağı isminin ise ‘Erdoğan Demirören Madenciler İlkokulu’ olacağı kaydedildi. Öte yandan aynı kampüsün içerisine Demirören Grubu tarafından 3 derslikli anaokulu da inşa edileceği ifade edildi.

Cenkyeri’nde yapılan temel atma törenine Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna ve Ali Tulup, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve Cenkyeri sakinleri katıldı.

Soma’ya 13 kilometre uzaklıkta bulunan Cenkyeri Mahallesi’nde sadece bir okul binası olduğunu bu nedenle bazı sıkıntılar yaşandığını dile getiren Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, “Bu bina, hem ilkokul hem de ortaokul olarak kullanılıyordu. Toplamda 450 öğrencimiz vardı. Bir de ana sınıfımız vardı. Yapılan bu 12 derslikli zemin+bodrum+1 kat okul ile birlikte bu sıkıntılar bitecek. Ayrıca okulun yanına 3 derslikli de bir anaokulu yapılacak. Demirören Grubu’na eğitime sağladığı destekten ötürü teşekkür ederiz.” dedi

Konuşmaların ardından yapılan dualar ve kesilen kurbanlarla birlikte temel atma butonuna basılarak inşaat çalışmaları başladı.

Kaynak: İHA