'Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu' Toplantısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) öncülüğünde Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları'nın oluşturduğu "Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu" toplantısı Hatay'da düzenlendi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, bir otelde düzenlenen toplantıda, platform üyesi odaların kuraklıkla ilgili farkındalık yaratmak için "Kuraklık Eylem Planı'nın ele alındığını kaydetti.

Günümüzde buharlaşmanın fazla olduğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bilinçli olarak tarımsal sulama yapılmadığını ifade eden Çinçin, şöyle devam etti:
"Tarımsal sulamayı bilimsel ölçütlere göre yapmadığımız sürece, kuraklıktan kurtulma şansımız bulunmaz. Bu nedenle, öncelikle, tarımsal su kullanımı konusunda çalışma yapan bölümlerden mezun uzmanların istihdam edilerek sulama yapılacak arazide analizler yapılmalı. Bu analizler değerlendirilmeli ve daha sonra sulama arazisine, hangi sulama yöntemi uygunsa onunla gerekli çalışma gerçekleştirilmelidir."
Çözüm odaklı olarak sulama yöntemi ve tekniklerinin değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Çinçin, başta damlama sulama olmak üzere yeni sulama sistemlerine geçişin zorunlu tutulması ve uygun yöntemlerin cazip hale getirilerek teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA