8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen 8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması, Sapanca Gölü'nde başladı.

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER) Kartepe Belediyesinin katkısıyla Eşme Sahili'nde gerçekleştirilen yarışmada, amatör balıkçıların yarışacağı kulvarlar çekilişle belirlendi.
Çadırlarıyla kamp kuran yarışmacılar, "en büyük ve en çok balığı" yakalamak için oltalarını göle bıraktı.
KAMADER Başkanı Engin Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelenekselleşen yarışmanın, uluslararası kurallara uygun, hakemler gözetiminde yapılacağını söyledi.

Organizasyona yurt içi ve dışından 35 takımdan yaklaşık 150 yarışmacının katıldığını belirten Uztürk, yarışmayı "uluslararası standartlarda yaşam ve sportif avcılık için el ele" sloganıyla düzenlediklerini anlattı.
Bu etkinlikle, Kartepe sınırlarında kalan Sapanca Gölü'ndeki balık popülaritesine dikkati çekmek, bilinçsiz avcılığı önlemek, amatör balıkçılığı özendirmek ve başta olta balığı tutkunları olmak üzere halkın ilgisini yöneltmek istediklerini kaydeden Uztürk, yarışmada dereceye girenlere para ve olta takımı hediye edileceğini sözlerine ekledi.
Pazar gününe kadar sürecek yarışmada tutulan balıklar, ölçme ve fotoğraflama işleminin ardından suya geri bırakılacak.
Kaynak: AA