'Ebola' Sanılan Hastaya Sıtma Teşhisi

Sakarya'da, yüksek ateş ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvuran ve "Ebola" şüphesiyle ayrıntılı tanının yapılması için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen hastaya sıtma teşhisi konuldu.

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın Nijerya'da çalışan bir işçi olduğunu ve memleketi Sakarya'ya gelmesinin ardından yüksek ateş, ishal, halsizlik gibi şikayetlerle hastaneye başvurduğunu söyledi.

Hatipoğlu, hastanın Ebola şüphesiyle karantinaya alındığını ve gerekli tedbirlerin alınmasının ardından İstanbul'daki Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini, burada yapılan tetkiklerde de hastaya sıtma teşhisinin konulduğunu ifade etti.

Hüsem Hatipoğlu, şu değerlendirmede bulundu:
"15 gün önce Türkiye'ye gelen 42 yaşındaki hasta Nijerya'ya 300 kilometre uzaklıkta yaşıyor. Hastada yapılan tetkiklerde sıtmanın süratli ilerleyen 'falciparum' türü görülmüştür. Bu sıtmanın en kötü hali olması nedeniyle hasta hemen tedavi altına alındı. Çünkü hastalık çoklu organ yetmezliğine bile sebep olabiliyor. Yani şu an gerekli tedavi yapılıyor, hastanın durumunu da zaman gösterecek. Bu arada hastada Ebola, binde bir ihtimalle düşünülüyor. Ancak her duruma karşı gerekli tedbirler de alındı. Şu anda ülkemizde görülen bir Ebola vakası yok."
Kaynak: AA