Bir provokasyon da CHP'li Müftü Özkes'ten

Kobani saldırılarını bahane edenlerin Türkiye'yi karıştırmaya yönelik eylemlerine destek CHP Milletvekili İhsan Özkes'ten geldi.

Bir provokasyon da CHP'li Müftü Özkes'ten
Emekli müftü olan Özkes, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013 yılında bastırdığı not defterinde Peygamber Efendimiz'in mührüne yer vermesini, terör örgütü IŞİD'e destek verildiği şeklinde yorumladı.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, IŞİD'in Kobani'ye saldırısının yurt genelinde protesto edilmesi sırasında çıkan olaylar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

TBMM'de basın açıklaması yapan CHP'li İhsan Özkes büyük bir provokasyona ve cehalete imza atarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı 2013 yılında hazırladığı not defterinde Peygamber Efendimiz'in mührünü kullanılarak IŞİD'e destek vermekle suçladı.

Özkes şunları söyledi:

IŞİD'in kullandığı mühür Hz. Muhammed'in mührü değildir. Hz. Muhammed'in orijinal mühründe peygamberimizin adı yukarıda, ortada resul en altta da Allah'ın adı yazılıdır. Daha sonra çıkan mühür ise sonradan kullanılmaya başlamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı IŞİD'in ortaya çıktığı 2013 yılının Kutlu Doğum Haftası'nda dağıttığı not defterinde bu mühür kullanılmıştır. 25 yıldır Kutlu Doğum Haftası'nı kutlayan Diyanet neden tam da IŞİD'in ortaya çıktığı bir dönemde bunu kullanmıştır, meseleyi taktirlerinize bırakıyorum.'