Belediyeden Öğrencilere Ücretsiz Kurs

İsmihan Özgüven) HATAY (AA)- Antakya Belediyesi'nin eğitime destek amacıyla Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına hazırlanan 7'nci ve 8'inci sınıf 210 öğrenciye ücretsiz kurs verdiği bildirildi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, yaptığı yazılı açıklamada, maddi imkanları elverişsiz olan ailelerin çocuklarına yönelik olarak hazırladıkları eğitime katkı projelerinin devam ettiğini kaydetti.

Proje kapsamında şuan 7'nci ve 8'inci sınıf öğrencilerinin hazırlandığı TEOG sınavının kurslarının devam ettiğini ifade eden Kimyeci, şunları belirtti:
"Bugün itibariyle 210 öğrenci kapasiteli kurslarımız, gönüllü öğretmenlerimiz tarafından Antakya Belediyesi merkez binasında tahsis edilen sınıflarda veriliyor. Kültür ve Sosyal İşler birimimiz tarafından yürütülen projede Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen dersleri verilen kurlarımız hafta içi her gün 4 ve hafta sonu 12 saat olmak üzere haftada 32 saat olarak ücretsiz olarak verilmekte. Derslerimizden arta kalan zamanlarda öğrencilerimize etüt eğitimi de veriliyor. Kurslarımıza katılan öğrencilerimizin ulaşımı da belediyemiz tarafından ücretsiz olarak karşılanmakta."
Kaynak: AA