Simav İmam Hatipliler 5. Kez Buluştu

Kütahya’nın Simav ilçesinde eğitime 1975 yılında başlayan İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinden mezunlar okulun bahçesinde 5. kez buluştu.

Simav İmam Hatipliler 5. Kez Buluştu

SİHMED isimli dernek çatısı altında görkemli buluşmasını 5. Kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Dernek Başkanı Dursun Gülseren, hedeflerinin siyasi oluşumların üstünde imam hatiplik ruhunu yaşamak ve yaşatmak olduğunu söyledi.

İmam Hatip ideaili ve davasının genç nesillere aktarılması ve mezunlar arasında kaynaşmayı ve yardımlaşmayı sağlamak maksadıyla kurulan derneğin mensupları olarak 5. Kez bir araya gelmenin onur ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Gülseren, “En büyük hedefimiz yeni yapılan ve inşaatı bitmiş vaziyetteki İmam Hatip lisesi külliyesinin bulunduğu yerde 750 kişilik bir tatbikat camisi inşa etmek" dedi.

Bu konuda 5. Buluşmada aralarında görmekten büyük onur duydukları Simav’ın hemşerisi Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ile mezunları arasında önemli bir yer tutan AK Parti Milletvekili Hamza Dağ’dan destek beklediklerini dile getiren Gülseren, “Kurulduğu 1975 yılından bu yana aramızda mümtaz şahsiyetlerinde bulunduğu 5 bini aşkın mezunumuzun pek çoğu devlet yönetiminin üst noktalarında yer almaktadır. Biz Simav İmam Hatip Mezunları olarak kendilerinden pek çok şeyler beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ile AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Simav Belediye Başkanı AK partili Süleyman Özkan, AK Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin Güner ile Simav İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Arif Pala günün önemini belirtir birer konuşma yaptı.
Aralarında bayanlarında yer aldığı çok sayıdaki Simav İmam Hatip mezunları sınıfları gezip eski günleri yad ettikten sonra dernek tarafından hazırlanan geleneksel etli pilava kaşık salladı, ayran içti.
Birbirleriyle hasret ve özlem gideren mezunlar daha sonra gelecek yıl tekrar buluşmak üzere vedalaştı. Vedalaşma sırasında duygusal anlar yaşandı.
Kaynak: İHA