Birçok ilde Kobani protestosu

Muş Varto'da IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto eden gruptan bir genç, kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Denizli'de ise başına taş gelen bir kişi ağır yaralandı.

Birçok ilde Kobani protestosu
İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok kentinde, IŞİD'in Kobani'deki saldırıları ve Türkiye'nin tutumu protesto edildi.

Muş Varto'da yol kapatıp çevreye molotofkokteyli atan gruba güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi.

Kafasına gaz kapsülü isabet eden 17 yaşındaki Hakan Buksur hayatını kaybetti.

Van'daki protesto gösterilerinde de gerginlik yaşandı. Göstericiler birçok kamu binası ve işyerine zarar verdi. 5 polis atılan taşlardan yaralandı.

Denizli'de de IŞİD'in eylemlerini protesto eden gruba polis müdahale etti.

Eylemcilerin polise attığı taşlardan biri yol kenarında olayları izleyen yaşlı adama isabet etti. Başından ağır yaralanan 65 yaşındaki kişinin hayati tehlikesi var.

İSTANBUL'DAKİ PROTESTOLAR

İstanbul Sultangazi, Kadıköy ve Bağcılar'da da eylem vardı. Sultangazi'de bir grup HDP İlçe Teşkilatı Merkezi'nin önünde toplandı.

AK Parti İlçe Merkezi'ne yürümek isteyenlere, polis izin vermedi. Bu sırada bir grup mahalleli, protestoculara tepki gösterdi ve gerginlik iyice tırmandı.

Grupların taş ve sopayla birbirine saldırması üzerine, polis müdahale etti.

Aynı saatlerde, Kadıköy Altıyol'da toplanan gruba polis yine basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Başından yaralanan avukat Tamer Doğan hastaneye kaldırıldı.

Bağcılar Meydanı'nda da eylemciler otomobilleri ateşe verdi, çöp konteynerleriyle yol kapattı. Polis TOMA ve biber gazıyla eylemcilere müdahale etti.