Sera Gölü'nün Çevresi Tamamen Gezilebilecek

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden olan ve büyük bir bölümünde gezinti yolu bulunmayan Sera Gölü'nün çevresinin tamamen gezilebilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yer alan ve kentin Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'den sonra en fazla ilgi gören gölü olan Sera Gölü'nün daha fazla turist çekebilmesi için çalışma başlatıldığını belirtti.

Bu amaçla Sera Gölü'ndeki birinci etap proje çalışmalarının tamamlanarak Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu onayından geçtiğini anlatan Vali Öz, "Gölle ilgili iki aşamalı proje var. Birinci aşamada mevcut dolgu yapılmış alanla beraber gölün üçte birlik kısmında düzenleme çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki ay Sera Gölü'nün üçte birlik bölümünde rekreasyon alanları, hizmet tesisleri, lokanta, otopark ve kafeterya yapım ihalesini gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.
Vali Öz, gölle ilgili ikinci etap proje çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Proje çalışmaları tamamlanınca ikinci etap yapım işini de önümüzdeki aylarda ihaleye çıkarmayı planlıyoruz. Hedefimiz, Sera Gölü'nün 360 derece etrafında gezinti yapılabilecek, rekreasyon alanlarıyla düzenlenmiş olarak ziyaretçilerimizin kullanımına açmaktır."
Kaynak: AA