Karakolda ifade dönemi bitiyor

Suç mağduru ya da tanıklar ifade vermek için karakola gitmek zorunda kalmayacak. İfadeler mağdurların talep ettiği yerde alınabilecek. Hassas durumlarda sivil polisler görevlendirilecek

Karakolda ifade dönemi bitiyor
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "yerinde hizmet projesi" kapsamında, polis ve jandarma mağdur vatandaşların işlemlerini, olay yerinde ya da vatandaşın uygun bulacağı bir yerde yürütecek. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanıp Bakanlık tarafından tüm valiliklere gönderilen genelgede kolluk kuvvetlerinden, suç mağduru vatandaşları karakola çağırmak yerine ev veya işyerlerinde hizmet vermeleri istendi. Özellikle hırsızlık, kapkaç, gasp gibi suçlarda şikayetçi veya mağdurların işlemlerinin daha kısa sürede bitirilmesinin amaçlandığı genelgeye göre vatandaşın müracaat, olay yeri, görgü, tespit ve bilgi alma tutanakları olay yerinde düzenlenecek. Yasal zorunluluk gerektirmeyen durumlarda, mağdurun veya bilgi sahibi konumundaki engellilerin işlemleri bulundukları yerde yapılacak. Suçtan zarar gören veya bilgi sahibi durumundaki kadınlarla ilgili işlemler ise kadın görevlilerce yürütülecek. Kadın görevli bulunmaması durumunda işlemler polis merkezi veya jandarma karakollarında değerlendirilecek.

EKİP SAYISI ARTACAK

Trafik kazalarında mağdur ve şikayetçilerle ilgili işlemler de kaza yerinde tamamlanacak. Söz konusu kişilerin işlemleri sevk edildikleri sağlık kuruluşlarında da tamamlanabilecek. Kolluk kuvvetlerince gerçekleştirilen adli ve idari nitelikteki tebligat işlemleri de ilgili kişilerin ev veya işyerlerine giderek yapılacak. İhbar ve müracaatın gizlilik veya hassasiyetine göre vatandaşların bulunduğu yerlerde verilen hizmetlerin sivil görevlilerce yürütülmesine özen gösterilecek. Hassas ihbar ve müracaatlarda vatandaşın evine resmi üniformalı polis gitmeyecek. Zorunlu haller dışında vatandaşlarla öncelikli olarak telefonla iletişime geçilecek. Onlara görevlilerin bulundukları yere geleceklerine ilişkin bilgi verilecek. Uygulamanın etkin ve hızlı yürütülmesi için gerekli görülmesi durumunda yaya veya motorize ekip sayıları da artırılacak.