Bursa'da 'Aile Okulu' Projesi

Bursa merkez Yıldırım İlçe Belediyesi, "Mutlu Aileler, Mutlu Yıldırım" çerçevesinde "Evlilik ve Aile Okulu" projesini hayata geçirdi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde aile bireylerinin sosyal kültürel, ekonomik ve teknolojik değişimler sonucunda karşılaştığı sorunları, kurdukları "Evlilik ve Aile Okulu" ile ortadan kaldırmak istediklerini belirtti.

Aile kavramının toplum için önemli bir yer tuttuğunun altını çizen Edebali, "Mutlu Yıldırım hedefimizin temeli mutlu ailelere dayanmaktadır. Mutlu ailelerden oluşan bir toplum hedeflemekteyiz" değerlendirmesinde bulundu.
Edebali, faaliyete geçirdikleri okulun aile huzur ve mutluluğuna katkıda bulunacağına inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Mutlu Yıldırım hedefinin en önemli işareti mutlu ailelerden geçer. Günümüzde aile bireyleri özellikle büyük şehirlerde yaşamı etkileyen çeşitli değişimler sonucunda maddi ve manevi sorunlarla karşı karşıyadır. Kendini ve mensubu olduğu aile bireylerini tanıyan iletişim becerileri gelişmiş, etik değerleri özümsemiş, hak, görev, sorumluluk ilişkilerini kurabilmiş mutlu aile bireylerini önemsiyor ve bunun için çalışıyoruz.''
Barış Manço Kültür Merkezi'nde 13 Ekim'de eğitime başlayacak Evlilik ve Aile Okulu'nda konusunda uzman doktor, avukat, ilahiyatçı, rehber öğretmen ve kişisel gelişim uzmanları tarafından verilecek "Tıp ve Evlilik", "Medeni Hukuk", "İslam'da Evlilik" ve "Aile İçi İletişim "dersleri yer alacak.
Kaynak: AA