Kimsesiz Çocuklara Eğitim Desteği

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar özel yükseliş kolejinde ücretsiz olarak eğitim görebilecekler.

Kimsesiz Çocuklara Eğitim Desteği

İskenderun’da hayırsever Tosyalı ailesi tarafından yaptırılarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devredilen sevgi evlerinde kalan çocuklara İskenderunlu hayırsever iş adamı Nuri Üysen, kurucusu olduğu Özel Yükseliş Koleji’nde öğrencilere ücretsiz eğitim desteği sözü verdi.

Sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocuklar Kurban Bayramı'nda unutulmadı. İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Vekili Ergün Gözüküçük, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Sosyal Hizmetler Müdürü Yılmaz Balaman,iş adamları ve protokol sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocuklarla bayramlaştı.

Sevgi evlerini annesi Hacı Pervin Tosyalı adına yaptıran ve annesinin ismini veren hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı, protokol üyelerine ev sahipliği yaptı. İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, "Bu çocuklar bizim çocuklarımız onları bu gün burada ziyaret ediyoruz ve onların mutluluğunu görmek ve onlara kimsesiz olmadıklarını hissettirmek kadar anlamlı bir şey yok" dedi

Hayırsever iş adamı Nuri Üysen de kimsesiz çocuklara ücretsiz eğitim desteği sözü verdi. Kurucusu olduğu Özel Yükseliş Koleji’nde halen iki öğrencinin ücretsiz olarak eğitim gördüğünü belirten Nuri Üysen, Sevgi Evleri’nden gönderilecek çocuklara ücretsiz olarak eğitim verebileceklerinin sözünü verdi. Yükseliş koleji kurucu ortağı Yılmaz Tunç ise ortaokulda kontenjanlarının dolduğunu ancak ilkokulda kontenjanlarının bulunduğunu ve bu manada sevgi evlerinden gelecek ilköğretim çağındaki çocuklara ücretsiz eğitim verebileceklerini söyledi.

Protokol üyeleri ziyaret esnasında kimsesiz çocuklara çeşitli hediyeler vererek kurban bayramlarını kutladı.
Kaynak: İHA