Hatay'da Bayramlaşma

Salim Taş) HATAY (AA)- Hatay'da Kurban Bayramı nedeniyle halkla bayramlaşma etkinliği düzenlendi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Belediye Parkı'nda gerçekleştirilen bayramlaşmada yaptığı konuşmada, herkesin Kurban Bayramı'nı kutladı.
Bayramın, güzelliklerin bir araya geldiği, barışın, huzurun, sevginin, yardımlaşmanın bir araya geldiği, yaşatıldığı bir gün olduğunu ifade eden Topaca, bayramda onun ruhuna uygun şekilde hareket etmenin, insanlarla bir araya gelmenin kucaklaşmanın, kavgaları sonlandırmanın gerektiğini söyledi.

Ne kadar çok birbirimizi sever ve anlamaya çalışırsak ülkemiz ve kendimizin huzuru için iyi olacağını vurgulayan Topaca, şöyle devam etti:
"Elbette, ülkemizde hepimiz huzuru, sevgiyi, kardeşliği, refahı istiyoruz. Bunun için hepimize düşen görevler var. Her şeyden önce birbirimizi karşılıksız sevmeli, kucaklamalıyız. Bize emanet edilen bu memleketi bizden sonrakilere daha iyi bir şekilde emanet etmek durumundayız. Bu memlekete hepimizin borcu var, ödemekle mükellefiz. Birbirimizi daha çok sevip, çalışarak bu borcu ödeyebiliriz. Tembellik yaparak, yan gelip yatarak, birbirimizi çekiştirerek, aramızdaki kavgaları arttırarak bu borcu ödeyemeyiz. Rengine, kültürüne, inancına, milliyetine bakmaksızın hepimiz birbirimizi kucakladığımız ölçüde bu memlekete borcumuzu ödemiş oluruz. Ayrılıkları bir zenginlik olarak kabul ederek birbirimizi daha çok kucaklamalıyız."
Topaca, Kurban Bayramı'nın ülkemiz ve milletimizin yanı sıra etrafımızda olan ülkelerdeki kargaşanın, savaşın sona ermesini ve barışa ve huzura vesile olması temennisinde bulundu.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da birlik beraberlik içerisinde nice bayramlar dileğinde bulundu.
Kaynak: AA