Başkent’te Yangın Paniği

Başkent’te meydana gelen yangında, çok sayıda işyeri maddi hasara uğradı.

Başkent’te Yangın Paniği

Yangın, gece saatlerinde Altındağ İlçesi, Posta Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Ulus Suluhan Çarşısı’nın arka tarafında bulunan mandıra dükkanlarının olduğu bölgede, bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Birçok işyeri alevler içinde kaldı. Yükselen alevleri gören vatandaşlar, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. İtfaiye erleri, alevlerin, yanan işyerlerinin yakınında bulunan tarihi bir cami ve konfeksiyon dükkanlarına sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. İtfaiyenin suyla müdahalesi sırasında, elektrik tellerinde kıvılcımlar meydana geldi. Bunun üzerine olay yerine çağrılan elektrik arıza görevlileri, elektrik direğine tırmanarak akımı kesti. Alevler, itfaiye erlerinin hummalı çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

İlk belirlemelere göre, 10’a yakın mandıra dükkanının yangına maddi hasara uğradığı belirtildi. Polis ve itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlattı

Kaynak: İHA