Bahçeli'nin dünyadan haberi yok

MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'ye yönelik sözlerini değerlendirdi.

Bahçeli'nin dünyadan haberi yok
ABD Başkan Yardımcısı Biden, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak perşembe akşamı Harvard Üniversitesi’nde yaptığı, IŞİD sorunundan Türkiye’yi de sorumlu tutan açıklamaları nedeniyle özür diledi.

Biden, “Bölgedeki müttefiklerimiz, Suriye’deki en büyük problemimizdi” demiş ve Erdoğan’ın da kendisine “Siz haklıydınız” dediğini belirtmişti. Erdoğan ise bu sabah yaptığı açıklamada bu sözleri söylediğini reddederek Biden’dan özür beklediğini dile getirmişti.

"BIDEN, SAYIN ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEMELİDİR"

MHP lideri Devlet Bahçeli buna rağmen, bugün öğleden sonra Ankara'da partililerle bayramlaşma töreni sırasında Biden'ın 'özür dilemesi' gerektiğini savundu.

Bahçeli, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın sözlerini değerlendirerek şöyle konuştu;

"ABD Başkan Yardımcısının, ABD'nin çok önemli bir üniversitesinde vermiş olduğu konferansta kullanmış olduğu ifadeler gerçekdışı ise mutlaka Türkiye'den ve özellikleden Harvard Üniversitesi'de konferansa katılanlardan özür dilenmesi lazım. Eğer bu böyle değil, yapılmış olan bir görüşmenin kısa süre içinde izinsiz kamuoyuyla paylaşılması olayıyla Türkiye karşı karşıya kalıyorsa, o zamanda bu görüşmeleri yapan taraflara arasında Türkiye'nin izni olmadan ne konuşulmuşsa kamuoyuna açıklanması sebebiyle devlet başkan yardımcısı sayın Erdoğan'dan özür dilemelidir"