Yük Gemisinde Rahatsızlanan Gemicinin Ölümü

Ege Denizi'nde, Türk bandıralı yük gemisinde rahatsızlanarak hayatını kaybeden gemiciden alınan kan örneğinde Ebola virüsüne rastlanmadı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamerun'un Douala Limanı'ndan İstanbul'daki Tuzla Limanı'na giden yük gemisinde, 28 yaşındaki Yavuz Durmuş'un aniden rahatsızlanması üzerine kaptanın Tele Sağlık Merkezine telefonla ulaştığını söyledi.

Merkezin, seyir halindeki gemilere uluslararası düzeyde uzaktan tıbbi yardım yaptığını aktaran Hatipoğlu, Durmuş'un durumunun acil olduğunun anlaşılması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 112 Acil Servis ekiplerimiz tarafından geminin geldiği bölgenin koruyucu önlem altına alındığını dile getirdi.
Durmuş'un ise Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını bildiren Hatipoğlu, şöyle konuştu:
"Hastamız, yoğun bakımda tüm uğraşlara rağmen sıtmanın yarattığı çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetmiştir. Geminin geldiği Kamerun'da bildirilmiş Ebola vakası yoktur. Ayrıca mürettebatın burada gemiden karaya çıkmadığı öğrenilmiştir. Bu şartlarda Ebola hastalığının bulaşması çok uzak bir ihtimal olmasına rağmen Kamerun'un salgın bölgesine komşu olması nedeniyle referans laboratuvarda Ebola virüs testi yapılmış ve negatif çıkmıştır. Sağlık Bakanlığı olarak hayatını kaybeden denizcimize Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz."
Hatipoğlu, diğer 22 mürettebatın muayenelerinin Tuzla'daki Sahil Sağlık Denetleme Merkezi'nde gerçekleştirildiğini, geminin de ilaçlanıp temizlendiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA