Mevsimlik Tarım İşçilerinin Buruk Bayramı

Şanlıurfa'dan Hatay'a pamuk toplamak için gelen mevsimlik tarım işçileri, ekmek parası kazandıkları tarlaların yanına kurdukları çadırda bayramlaştı.

Ekmek parası kazanmak için şehir şehir dolaşan işçiler, Kurban Bayramı'nda memleketlerinden uzakta olmanın burukluğunu yaşıyor. Bayram nedeniyle bugün çalışmayan işçiler ve aileleri, tarla kenarındaki çadırlarda bayramlaştı, tarla sahibinin gönderdiği kurbanlığı kesti.
Çalışmadıkları bu günü değerlendirmek için çamaşır yıkayan kadınlar, ekmek de pişirdi.
İşçilerden Müslüm Bozkurt, AA muhabirine, evinden, akrabalarından uzakta bayram geçirmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Ekmek parası için bayramda da hasrete katlandıklarını ifade eden Bozkurt, "Yapacak bir şeyimiz yok. Bugün heyecanla uyandık. Bayram namazı kılıp, bayramlaştık. Bugün tarlaya gitmedik ama yarın iş bizi bekliyor. Ekmek parası için buna katlanmak zorundayız" dedi.

Hatice Bozkurt da evinde geçirdiği bayramın sayısının bir elin parmaklarını geçmediğinden yakındı.
Ramazan Bayramı'nda da İzmir'de domates toplama işinde çalıştıklarını anlatan Bozkurt, "Ramazanda da Kurban Bayramı'nda da evimizden uzaktayız. Çadırda bayram kötü geçiyor. Evimde olsam akrabalarımı ziyaret eder, onlarla bayramlaşırdım ama maalesef çalışmak zorundayız. Geçen bayramda İzmir'deydim. İnşallah önümüzdeki bayramları evimizde geçiririz" diye konuştu.

Ayyuş Süleyman da bayramda çalışmadıkları için ihtiyaçları olan ekmeği pişirdiğini kaydetti.

Bayramda içinin hüzünle dolduğunu belirten Süleyman, herkes gibi evinde, akrabasıyla bayram geçirememenin üzücü olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA