Maden Şehitliğinde Hüzünlü Bayram

Türkiye tarihinin en büyük maden faciasının yaşandığı Soma'da madencilerin mezarları, bayramın ilk gününde ziyaretçi akınına uğruyor.

Soma Mezarlığı'nda yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar, 301 madenciden 39'unun mezarının bulunduğu Maden Şehitliği'ni ziyaret etmeden gitmiyor. Madenci ailelerinden bazıları da, arife günü ziyaret ettikleri şehitlikteki yakınlarını, bayramın ilk gününde de yalnız bırakmayarak mezarları başında dua ediyor.
Soma'daki faciada eşi Murat Avcı'yı (44) kaybeden Havva Avcı, bayramın ilk gününde, 1,5 yaşındaki oğlu Berkay ile birlikte şehitlikte eşinin kabri başında Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.
Gözyaşlarına hakim olamayan Havva Avcı, kaybettiği eşinin eylül ayındaki 45'nci yaş gününde oğluyla birlikte mezarı başında geçirdiğini, bayramlarının da karanlık geçtiğini kaydetti.

Kimselerinin kalmadığını belirten Avcı, "Bayramımız karanlık geçiyor. Hiç kimsemiz yok. Eşim anamdı, babamdı, o da gitti" dedi.

"Hiç kıymetleri yokmuş devletin gözünde. Madende gerekli tedbirler alınmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullanan Avcı, şöyle devam etti:
"İhmalkarlık var ama yok diyorlar. O kadar insan ihmalkarlık yoktu da neden öldü, ne oldu da öldü. Bu kadar insanın niye çocukları yetim, eşleri dul kaldı. Niye hepsinin bayramları karanlık geçiyor. Başkaların bayramı neşeli, duygulu geçiyor da bizim ki neden karanlık geçiyor?"
Henüz 1,5 yaşında olan Berkay Avcı ise, annesinin şehitlikten gideceklerini söylemesi üzerine babasının mezarı başında ismin yazdığı tabelayı öpmesi, da babasına öpücükler gönderip el sallaması çevrede bulunanların duygulanmasına yolaçtı.
Kaynak: AA