Elazığ'da korkunç kaza

Elazığ’ın merkeze bağlı Yazıkonak beldesinde gece saatlerinde meydana gelen kazada tanker sürücüsü hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

Elazığ'da korkunç kaza
Edinilen bilgiye göre kaza, gece 02.00'de Elazığ-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda meydana geldi. Elazığ'dan Bingöl istikametine gitmekte olan 41 R 2027 plakalı kimyasal madde taşıyan tanker, yolun sağındaki elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan tanker yolun sol tarafına uçtu ve ceviz ağacına çarparak durabildi. Apartmanın alt katında bulunan bir dükkana giren tankerde bulunan şoför Mehmet Kuşakşız (48) olay yerinde hayatını kaybetti, araçta bulunan Mehmet Hanefi Özkınacı (42) ise ağır yaralandı.
Kazanın ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri ve jandarma çalışma başlattı. Elazığ Belediyesi itfaiye ekipleri de olay yerine gelerek çalışmalara destek verdi.

“CEVİZ AĞACI 3 KİŞİNİN HAYATINI KURTARDI”
Kazada tankerin girdiği dükkanın üst katındaki evinde bulunan Nurettin Adağa (40), evinin önünde bulunan ceviz ağacının eşi ve çocuğunun hayatını kurtardığını söyledi. Ceviz ağacının bir nevi hava yastığı görevi gördüğünü aktaran Adağa, “Gece bir patlama sesiyle uyandım. Birkaç saniye sonra tekrar bir patlama oldu ve bulunduğum yerden sıçradım. Eşim ve 2 buçuk yaşındaki kız çocuğum büyük panik yaşadı. Aşağı indim ve kimyasal madde yüklü tankerin dükkana girdiğini gördüm. İlk başta LPG tankeri sandım, çok korktum. Araçta 2 kişinin olduğunu ve şoförün öldüğünü fark ettim. İlgili birimlere kazayı haber verdim ve kısa sürede çalışma başlatıldı. Kazanın gece saatlerinde meydana gelmesi büyük bir faciayı önledi” şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA