Vergi Borçlarına Taksitli Ödeme İmkanı

Karamanlı Mal Müdürü Eyyüp Savaş, vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarının yapılandırılması hakkında açıklamalarda bulundu.

AA muhabirine, vergi ve SGK borçlarının, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildiren Savaş, vatandaşların, 30 Nisan 2014 tarihinden önceki vergi borçlarını, Mal Müdürlüğünün gelir servisine başvurarak, 6, 9, 12 ve 18 taksitle ödeme imkanının getirildiğini kaydetti.

Savaş, "Vergi borçlarına ilişkin gecikme zammı ve faizleri silinerek, aylık belirlenen Toptan Eşya Fiyat Endeksi ile Tüketici Fiyat Endeksine göre hesaplanacak. Bu da vergi borcu olan vatandaşlarımıza hem avantaj hem de ödeme kolaylığı sağlayacaktır" dedi.

Savaş, araç muayenesini vergi borcu yüzünden yaptıramayan vatandaşların da borçlarını taksitlendirebileceklerini belirtti.

Maliyeye borcu bulunan vatandaşların en geç 1 Aralık 2014 tarihine kadar müracaatlarını yapmaları gerektiğinin altını çizen Savaş, yapılandırılan borçların ilk taksitinin ödeme zamanının 21 Aralık 2014 tarihi olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA