Tekirdağ'da Biyolojik Çeşitlilik Projesi Tanıtıldı

Tekirdağ'da, "Tekirdağ İlinin Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi Karasal ve İçsu Ekosistemleri Envanter ve İzleme İşi" projesi kapsamında yapılan çalışmanın tanıtımı ve sonuçlarına ilişkin çalıştay düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, çalıştaydaki konuşmasında, projenin 2013 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca başlatıldığını söyledi.

Türkiye çapında ilk etapta 30 il ve önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde de 81 ilde bu çalışmanın tamamlanmasının hedeflendiğini dile getiren İnal, şöyle konuştu:
"Bugüne kadar Tekirdağ'da il genelini kapsayacak şekilde flora ve fauna hakkında herhangi bir akademik çalışma yapılmamış. Projenin amacı, ilimizin tamamını temsil edecek şekilde, mevcut flora ve faunanın tespit edilmesi, tespit edilen türler arasında izlenecek, koruma altına alınacak türlerin ve sahaların belirlenmesi hedeflenmiştir. İlimizin biyolojik çeşitliliğine yönelik çalışmalarda 11 akademisyen görev almış ve 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı çerçevesinde ilimize ait 60 pafta üzerinde çalışmalar yapılmış, bitkiler, kuşlar, iç su balıkları, memeliler, sürüngenler ve tüm flora ve faunalar gözlemlenmiştir."
İnal, çalışmaların tamamlanmasının ardından, tespit edilen türlerin, bakanlık tarafından "Nuh'un Gemisi Biyolojik Çeşitlilik Veri Tabanı"nda yayınlanacağını ve herkesin bu verilere ulaşabileceğini kaydetti.

Çalıştaya, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Melih Uslu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Aysun Güvendiren ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA