Söylemez Köyü Cami İbadete Açıldı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine bağlı Söylemez köyünde iş adamı Recep Culha tarafından yaptırılan cami ibadete açıldı.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, camilerin İslam dininin varlığının alameti olduğunu söyledi.

''Camilerin varlığı Cenab-ı Hakk'ın rahmetini celp eder" diyen Poçanoğlu, "Bizim için birliğimizin, bütünlüğümüzün, eğitimimizin, öğretimimizin ve komşuluk hukukumuzun öğrenildiği ilk mekteplerimiz, camilerimizdir. Emeği geçenlerden ve hayır sahiplerinden Allah razı olsun ve hayırlarını kabul eylesin" ifadelerini kullandı.
Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan ise İslam'ın Müslümanlar'a ve esasen de tüm insanlığa toplumsal olgunluk, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik ve beraberlik hasletleri kazandırmayı hedeflediğini ifade etti.

Caminin bu güzel hasletleri toplu halde daha güzel öğrettiğini dile getiren Özcan, "Müslümanlar günde birkaç defa camiye toplanarak aynı ibadeti yerine getirir, aynı duayı okur ve aynı safta dizilirler. Bu tablo onlar arasındaki sınıf, zenginlik, fakirlik, makam, mevki ve şöhret farklılıklarını ortadan kaldırır" dedi.

İş adamı Recep Culha, köylülerinin kendilerinden cami isteğinde bulunduğunu, kendisinin de bu isteği kırmadığını belirterek, "Doğup, büyüdüğüm köyüme böyle bir camiyi kazandırmak benim ve ailem için çok mutluluk verici bir durumdur. Rabbimiz de bize kısmet etti, böyle bir ibadethaneyi köyümüze yaptırdık" şeklinde konuştu.


Kaynak: AA