Saat Kulesi Pembe Oldu

İzmir'de ''Meme Kanseri Farkındalık Ayı'' etkinlikleri finalinde Konak'taki Tarihi Saat Kulesi pembeye büründü.

Saat Kulesi Pembe Oldu

Ekim ayının “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olması nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleyen Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi, meme kanserinin rengi “pembe” ile Konak Meydanı’nı aydınlattı. Tarihi Saat Kulesi pembe rengine bürünerek muhteşem bir görüntü oluştururken meydandan geçen vatandaşlar pembe Saat Kulesi'nde bol bol fotoğraf çektirdi. Etkinliğe, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, üniversite öğretim görevlileri ve öğrencileri ile meme kanseri olan hastalar katıldı.

Grup adına konuşan Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, ''Ekim ayı, Meme Kanseri farkındalık ayı. 2004 yılından beri Ekim ayı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bizde Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak birçok etkinlik yaptık. Bugün 31 Ekim. Son noktayı pembe Saat Kulesi etkinliği ile bitiriyoruz. Meme Kanserinin farkındalığında olan bir saat kulemiz var. Pembe kurdele dağıtıyoruz ve kadınlarımızın meme kanserini fark etmesini ve bedenleri ile ilgilenmelerini muntazam kontrollerini yaptırmaları için farkındalık sağlamak istiyoruz. Bizler meme kanserinin farkındayız diyebilsinler istiyoruz. Memem kanseri Türkiye'de en fazla görülen kanser. Tüm kadın kanserlerinin yüzde 18'ini oluşturuyor'' dedi.

Şehit ve maden işçilerinin göçük altında kalmaları nedeniyle eğlence kısmının iptal olduğunu belirten Haydaroğlu, ''Aslında bugün öğrencilerimizin bando grubu ve dans gösterisi olacaktı. Eğlenceli ve müzikli. Birlikte pembe balonlar uçuracaktık. Ama yas ortamında bunun çokta hoş olmayacağını düşündük. Bir duyarlılık bir başka duyarlılığı kaybetmemeliydi. O nedenle eğlence kısmını iptal ettik'' dedi.

Kaynak: İHA