Makedonyalı Hekimler İzmir'de Eğitim Gördü

Makedonya Cumhuriyeti'ndeki acil servislerde çalışan 15 uzman hekime İzmir'de, acil sağlık hizmetleri, afet saha tatbikatları ve uygulamaları konularında eğitim verildi.

İzmir Sağlık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Balkan Acil Sağlık Eğitimi Programı (BASEP) kapsamında İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan 112 Acil Sağlık Merkezi ve Urla Karantina Adası'nda 10 günlük eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Törene Makedonya Cumhuriyeti Sağlık Bakan Danışmanı Dr. Kiro Salvani, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu, İzmir 112 Başhekimlik ve Eğitim Birimi çalışanları katıldı.

- Kendimizi evimizde gibi hissettik
Makedonya Cumhuriyeti Sağlık Bakan Danışmanı Dr. Kiro Salvani törende yaptığı konuşmada, "İlk günden itibaren kendimizi evimizde, ülkemizde gibi hissettik. Misafirperverliğiniz, bilgi birikiminizi ve tecrübelerinizi bizimle paylaşmanız ve bu organizasyonları bizim için yapmanız mutluluk verici. Çok ayrıntılı ve faydalı bir eğitim programı oldu. Her şey için Bakanlığınıza ve sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yakından takip edilen BASEP kapsamında verilen eğitimlerin önemli dostluk köprülerinin kurulmasına da vesile olduğunu söyledi.

Açıklamada, BASEP kapsamında bugüne kadar Arnavutluk, Macaristan ve Kosova Cumhuriyeti'nden gelen sağlık personellerine eğitim verildiği kaydedildi.
Kaynak: AA