Hayvan Severlerden Yaralı At İçin Kampanya

Bitlis’teki Bir Damla Yaşam Derneği, yaklaşık 2 ay önce Van’da ayağı kırıldığı için sahibi tarafından vurulmak üzereyken kurtarılan ve tedavisi yapılan atın İzmir’e nakledilebilmesi için destek kampanyası başlattı.

Hayvan Severlerden Yaralı At İçin Kampanya

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde 2 ay boyunca tedavisi yapılan ve kırılan ayağı kısmi olarak iyileşen atın bundan sonraki süreçte eziyet görmemesi ve yaralarının tam iyileşmesi için seferber olan hayvan severler, atı İzmir’de bulunan bir çiftliğe gönderme kararı aldı. Ancak atın Van’dan İzmir’e gönderilebilmesi için 3 ila 5 bin TL arasında değişen bir maliyet gerektirmesi, yaralı atın Van’dan İzmir’e naklini engelledi. Bir Damla Yaşam Derneği öncülüğünde konuya el atan hayvan severler, Bitlis’te destek arayışına başladılar. İzmir’e nakli maddi sıkıntılardan dolayı askıya alınan yaralı at için gerekli para bulunabilirse bundaki sonraki yaşamını İzmir’deki bir çiftlikte devam ettirebilecek.

Bir Damla Yaşam Derneği olarak Bitlis ve çevre illerde hayvanlar için ellerinden gelen yardımı yaptıklarını belirten Dernek Başkanı Dr. Damla Şahin, Van’da bulunan yaralı atın İzmir’e nakledilebilmesi içinde tüm imkanları kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Nakil için gerekli ücretin toplanması durumunda atın hemen İzmir’de ayarlanan çiftliğe gönderileceğini ifade eden Şahin, “Van’da bulunan at için artık hiç yük taşımayacağı, eziyet görmeyeceği bir çiftlik bulundu, ancak Van'dan İzmir'e sadece nakil ücreti 3 ila 5 bin TL arasında ücret isteniyor. Bizim bu ücreti tek başımıza karşılamamız mümkün değil. Van'da havalar soğudu ve bu atın bir an önce korunaklı bir yere alınması gerekiyor. Yoksa eski sahibine geri vermek zorunda kalacaklar. Nakil ücreti için benim de katkım olsun derseniz üçe beşe bakmadan lütfen resmi dernek hesabına atın nakliyesi için notunu düşerek bizi arayın” diye konuştu.

Dr. Damla Şahin, katkıda bulunmak isteyenlerin Bir Damla Yaşam Derneği’nin Ziraat Bankası’nın 0093 kodlu Bitlis Şubesi’ndeki “IBAN TR760001000093523265665001” nolu hesaba destekte bulunabileceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA