Gediz Üniversitesi'nin Hazırlık Sınıfları Da Menemen'e Taşındı

Kapatılan Seyrek Belediyesi'nin eski hizmet binası yüksek öğretime kazandırıldı.

Menemen Belediyesi tarafından 25 yıllığına Gediz Üniversitesi'ne tahsis edilen bina, Yabancı Dil Hazırlık Okulu olarak hizmet verecek.
Gediz Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Okulu'na dönüştürülen binada düzenlenen törenle eğitim öğretime başlandı. Törene, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Çevik, yaptığı konuşmada, Seyrek eski Belediye hizmet binasının Gediz Üniversitesi'ne tahsis edilmesinin hem üniversiteye hem de bölgeye ciddi katkılar sağladığını söyledi.

Yabancı Dil Hazırlık Okulu'nun Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden bin kadar öğrenciye hizmet vereceğini kaydeden Çevik, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e teşekkür etti.
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise "Cumhuriyetin kazanımlarını hep birlikte korumamız lazım. Cumhuriyet bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet hoşgörüdür, sevgidir, birliktir, beraberliktir, kardeşliktir, laikliktir, çağdaşlıktır, hukuktur, vatandır, bayraktır. Bu duygularla Gediz Üniversitemizin Yabancı Dil Hazırlık Okulu hayırlı olsun diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.
Kaynak: AA