Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Açıklaması

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Eskişehir'e gelen Suriyelilerin kayıt altına alınmasının Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından yapıldığını, şu ana kadar 144 Suriyeliye kayıt işlemi gerçekleştirildiğini bildirdi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ülkelerinde meydana gelen iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye toplu olarak gelen Suriye vatandaşlarının kayıt altına alma işlemlerinin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Eskişehir'e gelen Suriyeli yabancıların kayıt altına alınması ilimizde Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Şu ana kadar 144 Suriyeli yabancıya kayıt işlemi gerçekleşmiştir. Suriyeli yabancıların kayıt işlemleri sağlık, eğitim, sosyal yardım gibi hizmetleri kendilerine sunulması bakımından önemli ve gerekliliktir. İçişleri Bakanlığı'nın 29 sayılı genelgesiyle bahsedilen işlemler mecbur hale getirilmiştir. Söz konusu yabancıların kayıt altına alınması gerek kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması gerek bu şahısların sağlık, eğitim, sosyal yardım gibi hizmetlere erişimlerinin sağlanması açısından öncelikli ve hayati öneme haizdir."
Hizmet alabilmek için herhangi bir kamu kuruluşu ile sosyal yardımlaşma derneklerine müracaat edenlerden tanıtım kartını göstermemesi halinde kolluk kuvvetleriyle irtibata geçilmesinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ülkelerine geri dönüş yapmak isteyenler olduğunda öncelikle kayıtları kontrol edilecek kayıt altında bulunmayan Suriyelilerin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra ülkelerine geri dönüşleri sağlanacaktır. Bu kapsamda valiliğimiz bünyesinde kayıt yapma ve kayıtları güncel tutma işlemlerini takip etmek üzere komisyon oluşturulacak ve gerekli önlemler görüşülecektir."
Kaynak: AA