Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kardeşler İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ataç, ziyarette yaptığı konuşmada, "Çocuklarımızın iyi eğitim almaları bizim için çok önemli. Bölgemizde elimizin değmediği cami ve okul kalmadı. Belediye başkanı olarak okullara ve çocuklara hizmet etmek istiyorum. Başka bir niyetim yok" ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonrasında okul öğrencilerine futbol topu hediye eden Ataç, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
-"Mahalle Meclisi" sayıları artıyor
Tepebaşı Belediyesi Sağlıklı Kent Konseyi tarafından yürütülen "Mahalle Meclisi" projesi, artan sayısıyla uygulanmaya devam ediyor.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentsel yaşamı kolaylaştırmayı amaçlayan mahalle meclisleri, mahalle sakinlerinin ortak bir yapıda buluşup, mahallenin daha iyi bir yapıya kavuşması için gerekli çalışmaların yapılmasının amaçlandığı kaydedildi.
Bu çerçevede oluşturulan mahalle meclisleri, Mustafa Kemal Paşa ve Mamure Mahallelerinde ortak olarak kurulan bir yapı ile çalışmalarına başlayacağı bildirildi.

Mahalle Meclisi, oluşturulacak çalışma gurupları sayesinde, söz konusu eksik ve istekler doğrultusunda, ilgili kurum ya da kuruluşlarla irtibata geçerek, mahallenin daha iyi şartlara kavuşmasını sağlanacağı ifade edildi.
-Türkiye'nin ilk ve en büyük Dağ Bisikleti Parkuru açılıyor
Bisikletli yaşamın Odunpazarı'nda yaygınlaşması için çalışmalarına hız kazandıran Odunpazarı Belediyesi, Üniversite Evleri bölgesine 850 metrekarelik bir bisiklet parkuru kazandırıyor.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "Her Yaş İçin Sağlıklı Yaşam ve Spor Odunpazarı'nda" sloganıyla yola çıkan Odunpazarı Belediyesi'nin, "Dağ Bisikleti Parkuru"nu Eskişehirli sporseverlerin ve bisiklet tutkunlarının katılımıyla açacağı bildirildi.

Özel gösterilerin ve yarışmaların düzenleneceği açılış törenine tüm Eskişehirlileri davet eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yapacakları projelerle Odunpazarı'nda yaşayan vatandaşların kültür, sanat ve spora doyacaklarını kaydetti.

"Dağ Bisikleti Parkuru" açılışı 2 Kasım Pazar günü saat 13.00'de Üniversite Evleri yanı Kent Ormanı girişinde yapılacak.
Kaynak: AA