Davutoğlu'ndan HDP'nin çağrısına yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Kobani çağrısına ilişkin "Bu tür çağrılarla halkı sokağa dökmek siyasi bir çağrı değildir" dedi.

Davutoğlu'ndan HDP'nin çağrısına yanıt
Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Kobani için yaptığı eylem çağrısına tepki gösterdi. Daha önceki olaylardan ders alınmadığının görüldüğünü dile getiren Davutoğlu, “Bu çağrı yasal değil, iyi niyetli değildir. Çözüm sürecine zarar verecek maiyetindedir” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Karaman'daki madende 18 işçinin mahsur kalmasına değinen Davutoğlu, işveren ve işçilere çağrı yaptı: 'Bütün vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum; Yasal olarak işçilerimize sağlanan imkanları sonuna kadar uygulamaları onlar için bir vecibedir. İşçilerimizden de rica ediyorum kendi haklarının takipçisi olsunlar. Hiçbir şekilde yasal olarak onlara tanınan hakların ihlal edilmesine izin vermesinler.'

Davutoğlu, Kobani için eylem çağrısı yapılmasının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

'Bu olan olaylardan ders alınmadığını gösteriyor. Ben, bütün vatandaşlarımıza başka bir çağrıda bulunuyorum. Hiçbir şiddet olayının içinde yer almamaları gerekir. Şiddet üzerinden hak talep etmek dünyanın hiçbir yerinde kabul görmez, hiçbir demokratik ülkede şiddet kullanılarak, etrafa zarar vererek hak talebi mazur görülemez. Bütün valilerime de gerekli talimatlar gitmiştir. Kesinlikle kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecek. HDP ve diğer siyasal zeminde mücadele ettiğiniz, siyasi mücadele yürüttüğünüz barışçıl bir siyasi parti olduğunu göstermenin vaktidir.

Halkımızı sükunet ve basirete davet ediyorum. Vatandaşlarımızın bu tür şiddet çağrılarına cevap vermemeye çağırıyorum. Bu çağrı yasal değil, iyi niyetli değildir. Çözüm sürecine zarar verecek maiyetindedir.”