Aydın'dan Kısa Kısa

Germencik ilçesinde traktörü çalınan çiftçi, aracını buluna 5 bin lira para ödülü vereceğini açıkladı.

Turanlar Mahallesinde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan iki çocuk babası Mustafa Bahtiyar, 2 hafta önce semt pazarında yetiştirdiği ürünleri sattığı esnada traktörünün çalındığını belirtti.

1985 model traktörün 12 yıl önce de çalındığını, ancak polis tarafından Söke'de bulunduğunu aktaran Bahtiyar, işlerin çok aksadığını belirterek, "Yeni traktör almam mümkün değil. Ama çalınan traktörümü bulan kim olursa olsun 5 bin lira ödül vereceğim" dedi.

- Didim'de trafik denetimleri
Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, genel kontrol ve denetim uygulamaları kapsamında, ilçenin değişik noktalarında motosiklet ve araç sürücüleri üzerinde rutin kontroller yaptı.
Egzozu patlak motosikletler ile cep telefonuyla konuşan ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler üzerinde yapılan uygulamada, 11 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanırken, ehliyetsiz araç kullandığı belirlenen 1 sürücü hakkında yasal işlem yapıldı. İki motosiklet ise trafikten men edildi.
- Organ nakli açıklaması
Aydın İl Sağlık Müdürü Kasım Çetin, en önemli sağlık sorunlarından birinin tedavisinin sadece organ ve doku nakli ile mümkün hastalıklar olduğunu belirterek, organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliğinin birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 59 bin'e yakın kronik böbrek yetmezliği hastasının, diyaliz cihazlarına bağlı olarak yaşamını sürdürmeye çalıştığını belirten Çetin, "Kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar ise maalesef bu imkana sahip değiller, uygun organ bulunamadığı takdirde yaşamlarını kısa bir süre içinde kaybetmekteler. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumakta olup, organ bağışı ve nakli sayılarının artırılması Bakanlığımız öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğümüzün de öncelikli hedeflerindendir" diye konuştu.

Organ bağışı haftası etkinlikleri kapsamında 03-07 Kasım tarihlerinde halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde açılacak stantlarda organ bağışı kabulü yapılacağı ifade edildi.
Kaynak: AA