Ak Parti Eskişehir Milletvekili Koca, Hastane İnşaatını İnceledi

AK Parti EskişŸehir Milletvekili Salih Koca, yapımı devam eden 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesi inşŸaat alanında incelemelerde bulundu.

İnşŸaat alanında yetkililerden bilgi alan Koca, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, AK Parti hükümetlerinin sağŸlık alanına önem verdiğŸini ve sağŸlığŸa ticari bir faaliyet olarak bakmadığŸını söyledi.

Koca, 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin tamamlanmasının ardından EskişŸehir'in modern bir hastaneye kavuşŸacağŸını anlatarak, şŸöyle konuşŸtu:
"LJok büyük bir yatırımdan bahsediyoruz. Mevcut hastanenin yaklaşŸık 3 katı büyüklüğŸünde bir kapalı alana sahip. Hatta EskişŸehir'deki 3 hastanenin toplam kapalı alanından daha fazla bir alana sahip olacak. Bu hastane sadece ilimize değŸil, aynı zamanda bölgemize hizmet edecek. EskişŸehir'in en önemli devlet hastanesi olacak. Hastanede 400 yataklı genel, 200 yataklı kadın doğŸum ve çocuk hastalıkları bölümü olacak. 8 kat ve 6 bloktan oluşŸacak. Modern odalara sahip olacak. YaklaşŸık bin günde tamamlanacak ve 2016 yılının sonunda hizmete girecek. EskişŸehir bu hastaneyle sağŸlık alanında marka şŸehir haline gelecek. Kampüs hastaneyle ilgili de ihale sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Bu iki hastaneyle EskişŸehir'in 50 yıllık sağŸlık sistemindeki sorunları çözülecek."
Kamu Hastaneleri BirliğŸi Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan ise EskişŸehir'deki sağŸlık hizmetleri Türkiye'nin birçok ilinden daha ileri durumda olduğŸunu anlatarak, şŸunları kaydetti:
"Türkiye genelinde 10 bin kişŸiye düşŸen yatak sayısı ortalaması 25 hedeflenirken ilimizde 10 bin kişŸiye 45 yatak düşŸüyor. EskişŸehir'in hastaneleri kent dışŸından ve hatta yurtdışŸından gelen hastalarca da tercih ediliyor. Yeni bir yatırım hamlesiyle EskişŸehir'de yeni hastane yatırım planları oluşŸturuldu. şžu anda bu hastanemizin inşŸaatı hızla yükseliyor. Mevcut hastanemiz 618 yataklı 40 bin metrekare kapalı alanlı. İnşŸaatı yapılan bu hastanemiz ise 600 yataklı ancak 100 bin metrekare kapalı alanlı. Artık odalarımız tek kişŸilik ya da en fazla iki kişŸilik olacak. Odalar 40 metrekare büyüklüğŸünde olacak. YaklaşŸık 2 yıl sonra vatandaşŸın hizmetine girecek."
 
Kaynak: AA