Soma'da Ölen 53 Madencinin Aileleleri Manavgat'ta Ağırlandı

Manavgat ilçesinde bir otel, Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'taki maden faciasında hayatını kaybeden 53 işçinin ailelerini ağırladı.

Manavgat'ta 4 gün 3 gece kalan, 53 madencinin 202 yakını Side'yi de gezdi.
Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, gezi sonrası Somalı aileler için düzenlenen uğurlama programında, Somalı gençlerin turizm sektöründe istihdam edilmelerine yönelik projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TT Hotels yetkililerine teşekkür etti.
TT Hotels Kurumsal Kimlik ve Marka Yöneticisi Hakan Korkmaz ise ülke genelinde 16 otelleri bulunduğunu bildirerek, şöyle konuştu:
"Halihazırda otellerimizde 4 bin 500'ün üzerinde personelimiz çalışıyor. Soma'da yaptığımız görüşmelerde, gençlerin çalışma imkanlarının sadece maden olduğunu gördük. Kadın ve erkek, turizmde çalışmak isteyen Somalı gençlere eğitimlerini vererek, kendi imkanlarımız doğrultusunda ki bu sayı 50 olur, 60 olur tam rakam veremeyeceğim ama istihdam sağlayacağız. Bununla ilgili proje çalışmamız devam ediyor."
Kendileri için düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden ailelerden birçoğu daha önce konakladıkları gibi bir otel görmediklerini söyledi.

Somalı aileler, fotoğraf çekilmesinin ardından Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar'ın da katılımıyla memleketlerine uğurlandı.

Kaynak: AA