Parka Yıldırım Düştü Açıklaması

Hatay’da bir parka yıldırım düşmesi sonucu 3 öğrenci yaralandı.

Parka Yıldırım Düştü Açıklaması
Hastaneye kaldırılan öğrencilerden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, merkez ilçe Antakya’da öğle saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış sırasında belediye parkının girişindeki bir ağaca yıldırım düştü. Bu sırada yıldırım düşen ağacın altında bulunan Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencilerinden Ümit Nur Tıraşlı, Mehmet Yılmaz ve Aziz Çelik yaralandı.

Olay yerine koşan vatandaşlar ve çevre esnafı yıldırım düşen ağacın altındaki yaralı öğrencileri görünce hemen polisi ve 112 acil servisi aradılar. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen polis, yıldırım düşen alanda güvenlik bandı oluştururken, yaralı öğrenciler ise ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar.

Öğrencilerden Ümit Nur Tıraşlı’nın ağır yaralandığı olayda sınıf arkadaşları Mehmet Yılmaz ve Aziz Çelik’in hafif yaralandıkları öğrenildi.

Görgü tanıkları olayda yaralanan 3 öğrencinin okullarının hemen karşısında bulunan belediye parkında kitap okuduklarını, birden bastıran yağmurdan korunmak için ağacın altına girdikleri söylediler.

Olay sırasında parkta bulunan hediyelik eşya dükkanında olduğunu belirten işyeri sahibi Ayşe Yılmaz, işyerinin yanındaki şemsiyenin altında otururken bir gürültü koptuğunu, ağaç parçalarının savrulduğunu belirterek, "Önce savaş çıktığını sandım. Sonra bir baktım ağaç patlamış, ben kaçarken orada yatanları gördüm. Yaşlı bir amcayla birlikte oraya koştuk. Çocuğun bir tanesinin kıyafetleri paramparça olmuştu. Üstünde bir şey kalmamıştı. İkisinin üstüne ağaç parçaları düşmüştü. Sonra 112’yi aradık onlar da hemen geldiler. Ama öğrencilerin birinin durumu kötüydü. Bütün vücudu mosmordu ve üzerinde elbise parçası kalmamıştı. Durumu ağır olan çocuk yıldırım düştüğünde ağaca yaslanmış vaziyetteydi" diye konuştu.

Arkadaşlarının yaralandığı haberini alan sınıf arkadaşları ve öğretmenleri Antakya Devlet Hastanesi'ne akın ettiler.
Kaynak: İHA