Manavgat'ta Avukatın Bürosuna Yapılan Saldırı

Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Manavgat ilçesinde avukat Gökhan Rıza Yılmaz'ın bürosuna yapılan silahlı saldırı kınadı.

Bacanlı, Manavgat Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, avukat Gökhan Rıza Yılmaz'ın, Manavgat'ta bulunan ofisine silahlı saldırıda bulunulduğunu kaydetti.

Saldırının ardından yakalanan zanlıların serbest bırakıldığını belirten Bacanlı, "Avukatlık ofisine girerek, hakaretler edip, tehditler savurduktan sonra, avukatı ve belki de ofiste bulunanları öldürmeye kalkışan saldırgan, savcılık tarafından serbest bırakılmış ve elini kolunu sallaya sallaya karakoldan ayrılmıştır" dedi.

Zanlının serbest bırakılmasına tepki gösteren Bacanlı, "Böylesi bir olayda tutuklamaya bile sevk edilmeden saldırganların serbest bırakılması kabul edilemez niteliktedir" diye konuştu.

Avukat Gökhan Rıza Yılmaz da kiracısının tahliyesini isteyen bir otelin sahibinin avukatlığını üstlendiğini, otelde yaşanan gerginliğin ardından E.K. adlı kişinin ofisine gelerek kendisine hakaret ettiğini, kapıya da tabancayla ateş açtığını iddia etti.
Yılmaz, "12 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir saldırya uğradım. Saldırıyı gerçekleştirenler hakkında şikayetçi oldum. Emniyet olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı ancak emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı" dedi.

Kaynak: AA