İşid Bahanesiyle İzinsiz Gösteri

Ergani Kaymakamlığı, ilçede IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde şimdiye kadar gözaltına alınan 30 kişiden 6'sının tutuklandığını bildirdi

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek 26 Eylül'de ilçede toplanan bir grubun Çermik yolu üzerindeki Askeri Mühimmat Bölük Komutanlığı'na kadar yürüdüğünü anımsattı.
Birliğe yakın bir noktada yapılan basın açıklamasının ardından gruptan bazı göstericilerin güvenlik güçlerine 20'yi aşkın parça tesirli el yapımı patlayıcı ve taşlı saldırıda bulunduğu belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerince gruba müdahale edildiği kaydedildi.
Olaylarda Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) ait bir araçta 8 kullanıma hazır el yapımı patlayıcı, bir gök bombası, 8 havai fişek ve eylemlerde kullanılan bol miktarda giysinin ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
"Olay yerinde yapılan çalışmalarda 11 patlamamış el yapımı patlayıcı bulundu. Konuyla ilgili gözaltına alınan 27 kişiden 3'ü tutuklandı. Olayla ilgili adli makamlardan alınan karar doğrultusunda yürütülen çalışmalarda olay günü güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ve molotofkokteyli attığı tespit edilen ve dün gözaltına alınan 3 kişi daha tutuklandı. Olaya karışan diğer faillerle ilgili çalışmalar sürüyor."

Kaynak: AA