Diyarbakır'da Askerin Şehit Edilmesi

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığında görevli astsubay üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilmesini kınadı.

Hızal, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır Bağlar ilçesinde eşiyle pazarda alışveriş yaparken silahlı saldırıya uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Necdet Aydoğdu'ya Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.
Hızal, şöyle konuştu:
"Yapılan bu alçak ve haince saldırıları içimize sindiremiyoruz. Bizlerin sabrını taşırmak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Bu milletin vatan sevgisi ve milli genleriyle alay edercesine bir tavır içerisindeler. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yılını idrak ettiğimiz bugünlerde Türk milletinin geçmişte ne sıkıntılar geçirdiğini ve ne acılar yaşadığını biliyoruz. Sivas şehit aileleri ve gazileri olarak vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve huzuru için canımızdan aziz bildiğimiz hayatlarının baharındaki evlatlarımızı verdik. Bu uğurda kolumuzu, bacağımızı çekinmeden verdik, vermeye de devam edeceğiz."
Hızal, kamu düzeninin sağlanması yönündeki çalışmaların bin an önce yapılması gerektiğini ifade ederek, bu alçakça saldırıları kınadıklarını kaydetti.

Kaynak: AA