Dışişleri Bakanlığından 'Şüpheli Zarf” Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Norveç Büyükelçiliği’ne ve Bakanlık binasına gönderilen şüpheli zarflarda yapılan ilk incelemede, tehlikeli bir maddenin bulunmadığının tespit edildiğini bildirdi.


Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün muhteviyatı şüpheli bulunan bir zarfın Bakanlığa ulaşması üzerine, gerekli tetkiklerin gerçekleştirilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve AFAD ile temasa geçildiği belirtildi. Söz konusu kurumlardan yetkililerin yaptıkları ilk incelemeden, zarfta tehlikeli bir madde bulunmadığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, “Bakanlığımız mensupları bakımından herhangi bir güvenlik riski veya tehlike oluşturmamış olan şüpheli zarf ayrıntılı şekilde incelenmek üzere Rüzgarlı Halk Sağlığı Erken Uyarı Birimine intikal ettirilmiştir.

Aynı şekilde, Ankara’daki Norveç Büyükelçiliği’ne ulaşan şüpheli zarf da açılmadan AFAD yetkililerine teslim edilmiş; zarf ve içeriği konusunda Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu’nca yapılan ilk tetkikte, zarfta tehlikeli madde bulunmadığı belirlenmiştir. Bununla birlikte, nihai analiz sonuçları yarın sabah alınabilecektir.

Bakanlığımız, önümüzdeki dönemde de gerek merkez gerek yurtdışı teşkilatımıza ulaşabilecek şüpheli evrakı titizlikle incelemeyi, ortaya çıkabilecek her türlü riskin önlenmesi için müteyakkız olmayı sürdürecektir” denildi.
Kaynak: İHA