'Cumhuriyet Eğitim Treni' Sivas'ta

Cumhuriyet'in kuruluşun 91'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kayseri'den yola çıkan "Cumhuriyet Eğitim Treni" Sivas'a geldi.

Özel Tekden Koleji tarafından organize edilen "Cumhuriyet Eğitim Treni", 200 öğrenciyle Sivas Tren Garı'na geldi. Treni, kardeş okul seçilen Mevlana Ortaokulu idarecileri ve öğrencileri karşıladı.
Atatürk Kongre Müzesi ve Etnografya bahçesine gelen öğrenciler burada program düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler Sivas Kongresi'ni temsili olarak canlandırdı.
Programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sivas Valisi Alim Barut, Trenin Sivas'a Cumhuriyet Bayramı'nda gelmesinin ayrı bir anlam kazandırdığını söyledi.

Barut, Cumhuriyetin temellerinin Sivas'ta atıldığını anımsatarak, "Böylece genç simalar her yıl Kayseri'deki okuldan geliyorlar bizim okul tarafından misafir ediliyorlar ve bunlara Cumhuriyet özellikle 4 Eylül Kongresi, Sivas'ın tarihi ifade ediliyor. İnanıyorum ki çok güzel bir hatıra oluyor ömür boyunca çocukların gurur duyacağı bir durum meydana geliyor" diye konuştu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, Sivas ve Kayseri arasındaki kardeşlik köprüsünde kentte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Tekden okulları bu yıl yedincisini gerçekleştiriyor. Her yıl beşinci sınıf öğrencilerini yakın tarihimizin önemli taşlarından olan Sivas Kongre binasını ve Sivas'ın tarihi mirasıyla ilgili bilgilendirmek amacıyla her yıl trenle seyahat ediyorlar. Öğrencilerimiz hem güzel bir tren seyahati gerçekleştiriyor, hemde Sivas'ta başta kongre binası olmak üzere buradaki tarihi mekanları içerisinde yaşanan tarihi olayları da rehberlerinden, öğretmenlerinden dinlemek suretiyle güzel bir şekilde hıfz ediyorlar" diye konuştu.

Mevlana Ortaokulu Müdürü Nadi Aksoy da "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Cumhuriyet Treniyle ilimize ziyarette bulunuyorlar. Bizlerde Mevlana Ortaokulu olarak karşıladık. Kendileri Cumhuriyetin kurulmasının kararının verildiği Sivas'ı ziyaret etmek istediklerini belirtiklerinde bizde memnuniyetle kendilerini ağırlayacağımızı belirttik" ifadesini kullandı.
Sivas Valisi Barut, Kayseri Valisi Düzgün, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirdi.
Kaynak: AA