Cumhuriyet Eğitim Treni Sivas’a Geldi

Tekden Koleji tarafından hazırlanan ve Cumhuriyet’in kuruluşun 91’inci yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kayseri’den yola çıkan Cumhuriyet Eğitim Treni Sivas’a geldi.

Cumhuriyet Eğitim Treni Sivas’a Geldi

Sivas Tren Garı’nda, Tekden Koleji'nin 200 öğrencisinin bulunduğu Cumhuriyet Eğitim Treni’ni kardeş okul olarak seçilen Mevlana Ortaokulu karşıladı. Karşılamanın ardından öğrenciler Atatürk Kongre Müzesi ve Etnografya bahçesine gelerek burada program düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda öğrenciler Sivas Kongresi’ni temsili olarak canlandırdı. Sivas Valisi Alim Barut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık’ta öğrencileri ziyaret ederek hatıra fotoğraf çektirdi.

Programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Alim Barut, “ Trenin Sivas’a Cumhuriyet Bayramı’nda gelmesi ayrı bir anlam kazanıyor. Çünkü Cumhuriyetin temelleri yanında bulunduğumuz binada Ulu Önder Atatürk tarafından atıldı. Böylece genç simalar her yıl Kayseri’deki okuldan geliyorlar bizim okul tarafından misafir ediliyorlar ve bunlara Cumhuriyet özellikle 4 Eylül Kongresi, Sivas’ın tarihi ifade ediliyor. İnanıyorum ki çok güzel bir hatıra oluyor ömür boyunca çocukların gurur duyacağı bir durum meydana geliyor” dedi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, “Sivas ve Kayseri arasındaki bu kardeşlik köprüsünde burada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Tekden okulları bu yıl yedincisini gerçekleştiriyor. Her yıl beşinci sınıf öğrencilerini yakın tarihimizin önemli taşlarından olan Sivas Kongre binasını ve Sivas’ın tarihi mirası ile ilgili bilgilendirmek amacıyla her yıl trenle seyahat ediyorlar. Öğrencilerimiz hem güzel bir tren seyahati gerçekleştiriyor, hemde Sivas’ta başta kongre binası olmak üzere buradaki tarihi mekanları içerisinde yaşanan tarihi olayları da rehberlerinden, öğretmenlerinden dinlemek suretiyle güzel bir şekilde hıfz ediyorlar” diye konuştu.

Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan ise, “Tekden koleji olarak Cumhuriyet Eğitim treninin yedincisini gerçekleştiriyoruz. Mevlana Ortaokulu kardeş okulumuzla Cumhuriyeti anlama, anlatma, yaşama ve yaşatmayı öğrencilerimize etkinliklerimizle gerçekleştiriyoruz. Biz burada Cumhuriyetimizin 91 yıl öncesine adeta yolculuk yapmak istiyoruz. Bu etkinliklerimizle öğrencilerimiz Cumhuriyetin anlamını en iyi şekilde kavrayacak ve Sivas’ta, Sivas’ın tarihi mekanlarını gezerek Kayseri’mize gittiği zaman oradaki velilerimize, arkadaşlarına, kardeşlerine anlatacaklar” ifadelerini kullandı.

Mevlana Ortaokulu Müdürü Nadi Aksoy’da “ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Cumhuriyet Treni ile ilimize ziyarette bulunuyorlar. Bizlerde Mevlana Ortaokulu olarak karşıladık. Kendileri Cumhuriyetin kurulmasının kararının verildiği Sivas’ı ziyaret etmek istediklerini belirtiklerinden bizde memnuniyetle kendilerini ağırlayacağımızı belirttik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA