Bayram Dönüşü Kaldırımda Ders Çalışan Çocuğun Dramı

Adana'da Cumhuriyet Bayramı dönüşünde kaldırımda ders çalışan çocuğun, babası cezaevinde olduğu için annesi ve 3 kardeşine okuldan arta kalan dönemlerde tartıcılık yaparak baktığı ortaya çıktı.


Tüm Türkiye'de dün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle coşkulu kutlamalar oldu. Adana'da da Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan kutlamaya katılan 11 yaşındaki Bilal Özel bayram bittikten sonra elindeki Türk bayraklarıyla birlikte kaldırımda ders çalışırken görülmüştü. Bilal'in her gün aynı yere gelerek burada tartıcılık yaparak ailesini geçindirdiği ortaya çıktı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ailelerin yoğunlukta olduğu Gülbahçesi Mahallesi'nde oturan ve 3 kardeşi daha olan Bilal'in babası bir süre önce cezaevine girdi. Bunun üzerine evin en büyük çocuğu olan ve çalışmak zorunda kalan Bilal, her gün tartıcılık yaptığı yere kitaplarını da getirerek burada ders çalışmaya başladı.

Bilal öğleden sonra okula gittiği için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yürüyerek Ziyapaşa Bulvarı'na gelip kaldırıma tartısını koyarak işe başlıyor. Günlük 15-20 lira kazanan Bilal bunu götürüp annesine vererek evin geçimini sağlıyor

"OKUYUP HAKİM OLACAĞIM"
Bilal, okumayı çok istediğini ancak babası cezaevine girdiği için aynı zamanda da çalışmak zorunda kaldığını belirterek, "Diğer kardeşlerim benden küçük. Evin en büyüğü ben olduğum için ben çalışıyorum. 2 kardeşim zaten kız onlar çalışamaz. Ben buraya her sabah gelerek tartıcılık yapıyorum. Günde 15-20 lira para kazanıyorum onu da anneme veriyorum. Okumayı çok istiyorum bu nedenle tartıcılık yaparken de ders çalışıp ödevlerimi yapıyorum. Okuyup hakim olmak istiyorum" dedi.

Dün de burada hem bayrama katıldığını hem de işini yaptığını anlatan Bilal, arkadaşları gibi oyun oynamak istediğini ancak hayat şartlarının buna el vermediğini, futbol oynamayı çok özlediğini, hiç sinemaya, tiyatroya gitmediğini bu ortamları çok merak ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA