Bakan Yıldız: Umudumuz azalıyor

Denizcililk ve Haberleşme Bakanı Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le birlikte, basın mensuplarının karşısına çıkan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "18 işçi kardeşimizle ilgili umutlarımız azalıyor..." dedi.

Bakan Yıldız: Umudumuz azalıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan 18 işçiye ulaşma çalışmalarıyla ilgili konuştu.

Yıldız beraberinde Ulaştırma, Denizcililk ve Haberleşme Bakanı Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le birlikte, basın mensuplarının karşısına çıktı.

Maden ocağı sahasında konuşan Yıldız, 'Su tahliye edildikçe çamur ve bozulan tahkimat geliyor' dedi ve şöyle devam etti:

'Su 16 metre kadar boşaltıldı. Boşaltılan yerin bir kısmında tahkimatın bozulmuş olması nedeniyle 1-2 metrelik çöküntüler oluşmuş. Hem suyu, hem çamuru tahliye etmek; bir yandan da madencilikle ilgili tahkimat yapmayı zorunlu kılıyor.

Zaman ilerliyor ve 18 kardeşimizle ilgili umudumuzun azaldığını söylemem gerekir. Çöküntünün dışarıya çıkartılması için ahtapotun montajı yan tarafa alındı ve raylı sistem de kullanılıyor. İşimiz kolay değil ve 24 saat aralıksız çalışılıyor..'

NE KADAR SÜRECEK?

Bakan Yıldız, ocağın temizleme işleminin ne kadar süreceğine ilişkin soruya, 'Her metrede karşımıza yeni şeyler çıkıyor. 5-6 bar civarında gelen çamurlu suyun içeride oluşturduğu tahribatı henüz görmüş değiliz. Her metrede yeni bir tablo çıkıyor karşımızı. Suyu aktarmak önceliğmizdi ama suyu aktardıktan sonra çamuru ve tahkimatı gördük. Şu ana çalışmöa sadece su aktarma boyutunda değil, böyle anlaşılmasın' yanıtı verdi.