Ankara’da Küçük Balık Satan 20 İşletmeye Para Cezası

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yenimahalle, Altındağ, Keçiören ve Çankaya ilçelerinde yaptıkları denetimlerde küçük balık satan 20 işletmeye idari para cezası uyguladı.

Ankara’da Küçük Balık Satan 20 İşletmeye Para Cezası

Ankara’da balık hali ve balık satış noktalarına eş zamanlı olarak yapılan denetimlerde küçük boyda balık sattığı tespit edilen 20 işletmeye toplam 26 bin 846 TL idari para cezası uygulanırken, yaklaşık 115 kilogram balığa da el konuldu. Balık sezonunun açılmasıyla beraber denetimlerin de başladığını ve titizlikle devam ettiğini belirten Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, sürdürülebilir balıkçılık için izin verilen uzunluktan daha küçük balık satışının kesinlikle yapılmaması gerektiğini kaydederek, denetimlerin devam edeceğini ve küçük balık satışına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

Balıkçıları sezonun başında bilgilendirdiklerini ve gerekli uyarıları yaptıklarını hatırlatan Temel, ”Uyarılarımıza uymayan ve küçük balık satışı yapan işletmelere idari para cezası uyguluyoruz. Denetimlerimiz devam edecek. Bu işletmeler yine ders almayıp küçük boyda balık satışına devam ederse iki kat ceza uygulayacağız” dedi.

Bu konuda tüketicilere de büyük görevler düştüğünün altını çizen Temel, “Hangi balığın hangi boyda satılması gerektiğini internetten veya balık satış noktalarına astığımız afişlerden görebilirler. Bu boyların altındaki balıkları kesinlikle almasınlar ve satış noktalarını bize ihbar etsinler. Bizler gerekli denetim ve işlemleri yapalım. Zaten tüketicilerimiz bu balıkları almazsa balıkçılarda artık küçük boyda balıkları tezgahlarında tutamayacaklardır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA