Abdülkadir Selvi'nin maden ocağı isyanı

Yeni Şafak Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi, 18 işçinin mahsur kaldığı madendeki çalışma şartlarını eleştirerek “Böyle sistem yerin dibine batsın” dedi.

Abdülkadir Selvi'nin maden ocağı isyanı
Ermenek'te çalıştıkları madendeki facianın ardından yeraltında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarmak için çalışmalar sürerken umutlar her geçen dakika azalıyor. Maden ocaklarıyla ilgili yasal düzenlemeler ve işçilerin çalışma şartları tartışma konusu oldu. CNN Türk'te Tarafsız Bölge programına konuk olan Yeni Şafak Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi de ilkel koşullarda yapılan madencilik faaliyetlerine isyan etti.

'YASA ÇIKARTMAK YETERLİ DEĞİL'
En iyi yasalar çıkarılsa da işçileri daha çok çalıştırıp onlara daha sınırlı imkanlar veren iş verenlerin olduğunu ifade eden Selvi, “Özellikle Soma'dan sonra işçilerin çalışma saatleri ve aldıkları ücretler konusunda bir takım düzenlemeler yapıldı ama bunu sadece işverenin insafına bırakmamak gerekiyor. Yapılacak olan işçi, işveren ve maden sahalarının ekonomik durumunu masaya yatırıp yeniden bu konuda bir politika oluşturmak. Sadece yasa çıkarmanın yeterli olmadığını düşünüyorum.” dedi.

'BÖYLE SİSTEM YERİN DİBİNE BATSIN'
Maden işçilerinin yeraltı çalışma saatlerinin 6 saate indirildiğinin hatırlatılması üzerine madendeki çalışma koşullarına değinen Selvi, “Burada bırakın bin lira ücreti, on bin lira ücret verilese de insanlar içeride bir saat vakit geçirmek istemez.” şeklinde konuştu. Bir ton fazla kömür çıkması için işçilerin zor şartlarda çalıştırıldığını ve ilkel koşullarda madencilik yapıldığının ekleyen Selvi, “Böyle bir sistem yerin dibine batsın” ifadelerini kullandı.