Ömer Faruk Sorak'tan '8 Saniye'

“8 Saniye”nin yönetmen koltuğunda Ömer Faruk Sorak oturuyor.

Ömer Faruk Sorak'tan '8 Saniye'
“Vizontele 1”, “G.O.R.A”, “Sınav”, “Yahşi Batı”, “Aşk Tesadüfleri Sever” gibi filmlerin yönetmeni Ömer Faruk Sorak'ın yeni filmi, Türk – Alman ortak yapımı “8 Saniye” filminin set basın toplantısı; 1 Ekim 2014, Çarşamba günü Beykoz Kundura Fabrikası'nda düzenlendi! Çekimleri devam eden “8 Saniye”nin yönetmen, yapımcı ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşen set basın toplantısında; filmin konuk oyuncusu, dünyaca ünlü bestseller “Dört Anlaşma” kitabının yazarı Don Miguel Ruiz de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Berlin'de doğup büyümüş olan Esra İnal'ın sıradışı hayat hikayesinden yola çıkılarak yazılan “8 Saniye” filminin senaryosu; Esra İnal ve Nuran Evren Şit Erdik tarafından kaleme alındı. Kendi hayat hikayesinde, kendisini canlandıran Esra İnal'a filmde; Fırat Çelik, Fahri Yardım, Mehmet Kurtuluş, Salih Kalyon, Sema Poyraz, Devrim Yakut, Şiir Eloğlu, İlknur Boyraz, Demet Gül, Leonie Benesch, Ralph Herforth, Constantin von Jascheroff ve Grit Boettcher'in yer aldığı zengin bir Türk – Alman oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Filmde ayrıca, dünyaca ünlü bestseller “Dört Anlaşma” (The Four Agreements) kitabının yazarı Don Miguel Ruiz de, konuk oyuncu olarak kendisini canlandıracak.

“8 Saniye”nin yönetmen koltuğunda Ömer Faruk Sorak oturuyor. Görüntü yönetmenliğini Emmanuel Kadosh'un üstlendiği, müziklerini Meksikalı prodüktör Gustavo Farias'ın bestelediği filmin, Ağustos ayında başlayan çekimleri İstanbul, Berlin, Mardin ve Tuz Gölü'nde gerçekleşiyor.

Türk – Alman ortak yapımı “8 Saniye”; 2015'in ilk aylarında Almanya'da ve Türkiye'de Warner Bros dağıtımında vizyona girecek.

“8 SANİYE” HAKKINDA


Berlinli Türk kızı olan Esra, iki paralel hayat yaşar. Beş kardeşin en küçük ferdidir. Özel ilişkilerinde kendisini sıkışmış, kapana kısılmış hissetmektedir. Kendisine dayatılan kurallarla hep çatışan Esra, içini kaplayan, bir şeylerin eksik ya da yanlış olduğu hissinden kurtulamamaktadır. Rüyalarındaki hayatında ise arzusu, çocukluğundan beri rüyalarına giren gizemli adamı bulmaktır. Ancak rüyalarında ne kadar bilinçlenir, ne kadar gerçeği kavrarsa, gündelik hayatına etkisi o kadar artar.
1999'da, 18 yaşındayken, ailesinin iradesine karşı gelerek evlenen Esra, 19 yaşındayken ise kocasının isteğine karşı gelerek boşandı. 20 yaşında ise hayatının 2. erkeğiyle tanıştı.
Peki ya uyanık ve uykuda geçen hayatlar bir bütünse ve asıl sır bu bütünün altında yatıyorsa?
Gerçek olaylardan esinlenilmiştir.