Ödemiş Kurban Bayramına Hazır

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem Ödemiş, şehrin 99 mahallesinde bayram için önlemleri aldıklarını, her belediye biriminden nöbetçi ekiplerin bayram boyu Ödemişlilere hizmet vereceğini söyledi.


Basın mensupları ile makamında bir araya gelen Başkan Badem, belediyenin bayram çalışmaları hakkında geniş bilgi verdi. Badem; “Kurban bayramında vatandaşlarımızın bayramlarını huzur içerisinde geçirebilmesi için ve herhangi bir sıkıntı yaşamaması için belediye olarak bir takım önlemlerimizi aldık. Her bayram kentlerde yaşanan sorunların yaşanmaması için gerekli çalışmalarımızı yapmış bulunmaktayız. Temizlik işlerinde tüm camilerimizde temizlik çalışmaları yaptık. Kurban kesimi ile ilgili dolan konteynırların hemen alınması için şirket tarafından ek araç tahsis ettik. Zabıta ekipleri ve diğer personelin uyardığı yerlerde hemen müdahale ekiplerimizi oluşturduk. Yeni mahallelerimizde yani eski köy ve beldelerimiz de sıkıntılara karşı önlemler aldık. Yol süpürme ekiplerimiz bayramın ikinci günü görevde olacak. Veterinerlik olarak mezbahada temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini yaptık. Gelen hayvanlar akşamdan indirilecek sprey boya ile numaralandırılacak. Mezbahada kesilecek randevulu hayvan sayısı bugün itibari ile büyükbaş 150 küçükbaş 10 adet olarak belirlendi. Zabıta hizmetleri olarak afire günü ekibimiz tam kadro çalışacak. Afire günü ve bayramın birinci günü şehir içi araçlarımız Zungurlu ve Ahrandı Mezarlıklarına yine her yıl olduğu gibi eski belediyenin önünden ücretsiz çalışacak.” dedi.

BELDELERDE MOTORİZE ZABITALARIMIZ OLACAK
Bozdağ, Birgi ve Gölcük mahallelerinde motorize zabıta ekiplerinin görev yapacağını belirten Başkan Badem, "Diğer motorize zabıta ekibimiz de Kaymakçı, Çaylı’da görev yapacak. İşletmelerimiz bayramın birinci günü kapalı olacak. Bayramın ikinci günü Ahrandı ve Bademli sosyal tesislerimiz halkımıza hizmet vermeye devam edecek. Bayram boyunca park bahçe müdürlüğü ekiplerimiz herhangi bir duruma karşın motorize olarak nöbette olacak. Mezarlıklarımızda görevlilerimizi yerleştirdik. Genel temizlikleri yaptık ses sistemlerimizi kurduk ve ilaçlama çalışmalarımızı yaptık.” diye konuştu

15 NOKTADA KURBAN KESİMİ
Kurban kesim yerlerinin hazır olduğunu kaydeden Başkan Badem, belirlenen yerlerin; belediye mezbahası, hayvan pazarı, kasap hali, sanayi sitesi, efe konut, yenikent, müftüler sitesi, Güliz kasap, Kaymakçı mezbahası, Ovakent kapalı pazaryeri, Konaklı eski mezbahası, Bademli eski mezbahası, Birgi İmamı Birgivi kurban kesim yeri, Bozdağ eski otopark ve Kayaköy eski otopark olduğunu bildirdi

“TAŞERON MAAŞLARI ÖDENDİ”
Belediyenin taşeron çalışan işçilerinin maaşlarını bugün ve yarın ödediklerini söyleyen Başkan Badem esnafa olan 2 bin TL 3 bin TL borçları da ödemeye çalıştıklarını belirtti.

Badem, “Taşeron işçilerimizin maaşlarını ödedik. Onlara birer bayram paketi de hazırladık. Belediyemize ait birçok yerde küçük taşınmazlar var. Bugünlerde onlar gündemde getiri komik rakam olabilir ama komik borçlarımızı da öderiz. Ağaç vatandaşın tarlasında tarla sahibi ağaçları almak için bize müracaat etmiş. Buna benzer örnek çok dediğim gibi komik getiriler olacak belki ama belediyenin bazı komik borçlarını da ödemiş olacağız” dedi.

Kaynak: İHA