Almanya'da Ebola Virüsü Taşıyan Ugandalı'nın Tedavisine Başlandı

Batı Afrika ülkelerinden Sierra Leone Cumhuriyeti'nde Ebola hastalığıyla mücadele ederken virüsün bulaşması sonucu hastalanan Ugandalı bir doktorun Almanya'nın Frankfurt kentinde tedavisine başlandığı bildirildi.

Frankfurt Üniversitesi kliniğinde tedavisine başlanan doktorun durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.
Hessen Eyaleti Sağlık Bakanı Stefan Grüttner Almanya'ya gelen ikinci Ebola virüsü taşıyan hasta olma özelliğini taşıyan doktorun bir İtalyan yardım kuruluşunda görev yaptığını, sağlık masraflarının bu kuruluş tarafından karşılanacağını belirtti.

Öte yandan, gece yarısı Frankfurt'a getirilen Ugandalı hastayla 10 doktor ve hemşirenin özel olarak ilgilendiği kaydedildi.
Doktor Timo Wolf, hastanın durumuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, durumunun stabil ancak ciddiyetini koruduğunu aktardı. Wolff, hasta için gelecek 3 günün çok önemli olduğunu ve tedavinin üç hafta süreceğini bildirdi.
Üniversite kliniğinden yapılan açıklamada da hastanın çok sıkı önlemler alınan ayrı bir bölümde tedavi altına alındığını ve kesinlikle diğer hastaların herhangi bir enfeksiyon kapma riski taşımayacakları bildirildi.

Almanya'daki ilk Ebola virüsü taşıyan hasta 27 Ağustos'ta Hamburg'ta bir hastaneye yatırılmış ancak daha sonra sağlık durumu hakkında hiçbir bilgi paylaşılmamıştı.

Kaynak: AA