TSK isimlerini açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit olduğu saldırıyı PKK’nın gerçekleştirdiğini bildirdi. Genelkurmay, saldırıyı gerçekleştiren teröristin ismini de verdi.

TSK isimlerini açıkladı
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay, 3 askerin şehit edildiği saldırının PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Açıklamada, şöyle denildi;

'28 Ekim 2014 tarihinde 10.30-10.35 saatleri arasında sözde Medya Savunma Alanları sorumlusu Amed Malazgirt kod adlı Fehmi Atalay ile sözde Cilo Eyaleti sorumlusu Kendal Glort kod adlı Sadettin Dede ve sözde Yüksekova Öz Savunma Birimi sorumlusu Fazıl telsiz çağrı adlı teröristler arasında gerçekleşen telsiz muhaberesinde; 25 Ekim 2014 günü Hakkâri / Yüksekoava'da şehit edilen üç mensubumuzun sözde Yüksekova Öz Savunma Birimi sorumlusu Fazıl Çağrı adlı teröriste bağlı teröristler tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.'

PKK'ya yakın bir internet sitesinde yer alan açıklamada, 'Yüksekova'daki saldırıya ilişkin talimatımız yoktur' denilmişti.

Açıklamada, 'Örgütlü birimlerimizin bu olayla herhangi bir ilişkisi söz konusu olmadığı gibi tarafımızdan olayın somutlaştırılmasına ilişkin araştırma devam etmektedir' ifadeleri yer almıştı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi merkezinde 25 Ekim'de düzenlenen saldırıda Uzman Çavuş Ramazan Gülle ile erler Yunus Yılmaz ve Ramazan Köse şehit olmuştu.