Tokat'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Tokat’ta Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında vatandaşlara bin 500 adet Türk Bayrağı dağıtıldı.

Tokat'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören öncesinde Vali Cevdet Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, vatandaşlara Türk Bayrağı dağıttı.

Tokat Valiliği tarafından bin 500 adet bayrağın dağıtılmasının ardından Vali Can ile Garnizon Komutanı İlbaş ile Başkan Eroğlu tören aracından halkı selamladı. Törende konuşma yapan Vali Cevdet Can, Türk milletinin en büyük bayramı Cumhuriyet Bayramı'nın herkese kutlu olmasını dileyerek, "Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Atatürk, onun kahraman silah arkadaşlarını ve kanları ile bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi, gazilerimizi sonsuz minnet şükran ve rahmetle anıyoruz" dedi

Vali Can'ın konuşmasının ardından, minik öğrenciler karate, tekvando gösterisi yaptı. Okçuların gösterileri de ilgi gördü. Hedefe takılan yumurta ve elmayı vuran okuçular alkış topladı. Okçuluk Takımı Antrenörü Davut Kaya'nın 26 Haziran İlköğretim Okulu'nda seçme yaparken keşfettiği 9. sınıf öğrencisi doğuştan bedensel engelli 17 yaşındaki Burakhan Yıldırım’ın hedefteki balonu vururken, Vali Can gencin yanına gelerek teşekkür etti. Burakhan, hedefinin Türkiye birinciliği ve ardından da dünya birinciliği olduğunu kaydetti.

Tokat Belediyesi itfaiye erleri ise itfaiye aracından havaya kaldırılan yangın merdiveninden aşağı Türk Bayrağı açarak indi. Halk oyunları gösterilerinin ardından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bando ekipleri ve öğrencilerle askeri birliklerin geçişini vatandaşlar alkışlayarak izledi. Jandarma helikopterinin tören birlikleri ile geçerek Tokat Kalesi üzerinde yaptığı gösteri uçuşu ile THK tarafından paramotörlü yamaç paraşütü ile uçuş yapan pilot ilgi ile izlendi.
Kaynak: İHA