Soma Add, Atatürk, Cumhuriyet, Bayrak ve Şehitler İçin Yürüdü

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Soma Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ‘Atatürk, Cumhuriyet, Bayrak ve Şehitlerimiz Ortak Paydamızdır’ adı altında yürüyüş gerçekleştirdi.

Soma Add, Atatürk, Cumhuriyet, Bayrak ve Şehitler İçin Yürüdü
ADD’nin etkinliğine CHP ve MHP ve bazı sivil toplum kuruluşları da katılarak destek verdi.
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin organizasyonu altında düzenlenen yürüyüş eski Linyit Lisesi önünden başladı.

Sloganlar eşliğinde Cengiz Topel Meydanı’na kadar yürüyen grup Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ADD Soma Şubesi Başkanı Önder Adar bir basın açıklaması yaptı. Adar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. Yılını kutlama ve bir yerlere mesaj vermek için toplandıklarını belirterek, “Hepimiz ayrı farklı siyasi görüşlerden olabiliriz ama ortak paydamız Türk Bayrağı’dır, Cumhuriyet’tir, Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bugün ayyıldızlı Türk Bayrağımız için, Mustafa Kemal Atatürk için, daha çok kısa süre önce kahpece şehit edilen şehitlerimiz için bir araya geldik. Bu memleketin birliği, bütünlüğünü bozmaya çalışan içerden ve dışarıdan hainler son günlerde iyice rollerini oynamaya başladılar. Ancak bir şeyi iyi bilsinler burası Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti'dir. Burada kimseyi Mustafa Kemal’in büstlerine, Türk Bayrağı’na tecavüz etmeye müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“ÜLKEMİZİ KARANLIK TÜNELE SOKTULAR”
Ülkenin bilinçli olarak karanlık bir tünele sokulmak istendiğini ve sokulduğunu ifade eden Adar, “Şu anda Cumhuriyet’in bütün değerlerine saldırı var, hukuka, üniversitelere cumhuriyetin her yerine bilinçli olarak saldırı var. Yine bu tünelden çıkış için bir tek ışık var. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları ve düşüncelerinden başka bu ülkeyi düzlüğe çıkaracak hiçbir çare yoktur. Dönüp dolaşıp mutlaka Mustafa Kemal’in ilkelerinde ve inkılaplarında birleşip bu hainleri bu ülkeden def edeceğiz. Bu ülkede Mustafa Kemaller olduğu sürece Atatürkçüler, milliyetçiler vatanseverler olduğu sürece hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasıyla oynayamaz. Allah bir daha bize böyle kötü günler yaşatmasın.” dedi.

Kaynak: İHA