Kazan’da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü Kazan’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kazan’da Cumhuriyet Coşkusu
Kutlamaların eğlence bölümü Karaman’daki maden kazası nedeniyle iptal edildi.
Dün Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayan kutlamalara bugün Kazan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde devam edildi. Kutlama programına Kaymakam Murat Duru, Garnizon Komutanı adına Hava Savunma Kurmay Albay Tarkan Bayındır, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, resmi kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının halkı selamlamasıyla başlayan kutlamalarda öğrenciler şiirler okudu, hazırladıkları gösterileri sundular.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Duru, Karaman’da meydana gelen maden kazası nedeniyle milletçe buruk bir bayram geçirildiğine dikkat çekerek, buna rağmen Kazan’da Cumhuriyet Bayramı'nın şanına uygun güzel bir şekilde kutlandığını söyledi.

Konuşmasında ağırlıklı olarak birlik beraberlik vurgusu yapan Kaymakam Duru şunları kaydetti:
"Sevgili Kazanlılar, yıkıcı, bölücü, misyoner hedefli organizasyon ve faaliyetlere, bu organizasyon ve faaliyetleri yapan ajan ve maşalara karşı hep birlikte mücadele edelim. Çağlar boyu olduğu gibi bugün de her zamankinden daha fazla birbirimizi severek, birbirimize hoşgörüyle yaklaşarak, birbirimizle yardımlaşarak daha iyi yarınlara koşalım. Birbirimize ve devletimize güvenelim. Devlet denilen kavramın, 76 milyon insanımızın oluşturduğu siyasi birliğin adı olduğunu, devlet görevi yapan insanların da halk için çalışan halk çocukları olduğunu unutmayalım" dedi.

Kazan’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları resmi geçit töreniyle sona erdi.
Kaynak: İHA